El Centre Comercial Artea presenta el projecte de lleure educatiu "Els Supercientífics" juntament amb l'exposició "Matheroes: Supermaterials, els herois del futur "

  • L'exposició "Matheroes" està dissenyada per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.
  •  El projecte romandrà obert des del 4 al 21 de juliol al Centre Comercial Artea.

El Centre Comercial Artea (Leioa, Bizkaia) presenta el projecte "Els Supercientíficos" que es podrà visitar del 4 al 21 de juliol, de dilluns a dissabte, en el qual els participants podran conèixer de primera mà els nous materials que s'estan desenvolupant en l'actualitat gràcies a la investigació realitzada en el camp de Ciència de Materials. Materials que semblen producte de ciència ficció i que es presenten en l'exposició "Matheroes: supermaterials, els herois del futur ".

Aquesta exposició ha estat dissenyada per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), Centre d'Excel·lència Severo Ochoa, en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. En ella els visitants podran descobrir a cinc nous superherois animats que amb aspecte de personatge de còmic ens informen sobre les àrees de recerca de l'ICMAB i els nous productes elaborats gràcies a la investigació realitzada en aquest centre de referència.

Les cinc àrees triades per a l'exposició estan representades per figures de superherois, mostrant les seves súperpoderes. Els protagonistes són: FotoEnergia, BioNanoCàpsula, ElectroWoman, Superconductor i Magnon que aniran acompanyats d'una breu explicació, mostres reals dels súpermateriales realitzats a l'ICMAB-CSIC, juntament amb les aplicacions reals dels materials exposats.

A més, al costat de l'exposició es troba la ludoteca infantil "Els Supercientíficos" inspirada en els superherois de "Matheroes" i en la qual els participants es podran convertir en Superciéntificos gràcies a les activitats que es desenvolupen.

Per ser un bon superheroi científic és necessari un bon disfressa, per això als participants se'ls proporcionaran capes que juntament amb l'attrezzo de les monitores farà possible introduir-se en un món de ficció però alhora molt real, ja que tots els súperpoderes explicats es basen en la ciència.

D'aquesta manera, Artea vol fomentar la creativitat i l'interès per la ciència mostrant-la com una cosa pròxima i molt present en els nostres dies. Tracta de potenciar la imaginació i la convivència a través del joc, l'experimentació i el pensament científic.

A la ludoteca s'han dissenyat quatre temàtiques amb dues activitats diferents que s'aniran intercalant per permetre que els nens puguin participar diversos dies i segueixin sorprenent-i gaudint amb la ciència.

Horaris de les activitats:

  • L'exposició es pot visitar de manera lliure de dilluns a dissabte en horari de 10.00 a 22.00 h. De dijous a dissabte, de 18.00 a 21.00 h es realitzen visites dinamitzades a l'exposició amb demostracions experimentals i explicacions didàctiques.
  • Les activitats de la ludoteca es poden realitzar de dilluns a dissabte en horari de 18.00 a 21.00 h.

A la premsa:

Share Button
Projecte finançat per:

Projecte finançat amb la col·laboració de la FECYT - Ministeri de Ciència i Innovació i del projecte d'Excel·lència Severo Ochoa de l'ICMAB-CSIC