El projecte "Matheroes: Supermaterials, els herois del futur ", es presenta a la Nit Europea de la Recerca a Aragó

  • "Matheroes" és un projecte de cultura científica dissenyat per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.
  • El projecte es presentarà el proper 28 de setembre a CaixaForum Saragossa dins el programa de La Nit Europea de la Recerca.

     

El proper dia 28 de setembre amb motiu de la celebració de la Nit Europea dels Investigadors es presentarà l'exposició "Matheroes: Supermaterials, els herois del futur "de l'ICMAB-CSIC, en la qual es podrà conèixer de primera mà els nous materials que s'estan desenvolupant en l'actualitat gràcies a la investigació realitzada en el camp de Ciència de Materials.

Aquesta exposició ha estat dissenyada per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Els visitants podran descobrir a cinc nous herois animats que, amb aspecte de personatge de còmic, ens presenten poders sorprenents sorgits gràcies a la investigació realitzada a l'ICMAB.

Aquests herois representen les principals àrees de recerca de l'Institut de Ciència de Materials i informen de noves aplicacions i productes, creats gràcies als avenços d'interès internacional sobre la recerca en la Ciència de Materials.

Per ajudar a conèixer les propietats d'aquests materials es realitzaran experiències científiques demostratives de manera continuada durant tota la jornada per ajudar a sentir l'experiència de conèixer materials que semblen productes de ciència ficció però que són molt reals.

Les cinc àrees triades per a l'exposició estan representades per figures de superherois, explicant els seus superpoders basats en la recerca realitzada pels grups de l'ICMAB. Els protagonistes són: FotoEnergia, BioNanoCàpsula, ElectroWoman, Superconductor i Magnon.

Els superherois de l'exposició van acompanyats d'una explicació sobre el material de què estan compostos i les seves sorprenents propietats. L'exposició compta amb mostres reals del "supermaterial" i informació sobre les seves aplicacions actuals i futures.

L'exposició es podrà visitar el proper divendres dia 28 de setembre des de les 16:00 fins a les 21.00h a CaixaForum Saragossa (Av. Anselm Clavé, 4, 50004 Saragossa) dins de l'ambiciosa programació que s'ha preparat amb motiu de la Nit Europea dels Investigadors 2018.

més informació

Programa a la Universitat de Saragossa

Share Button
Projecte finançat per:

Projecte finançat amb la col·laboració de la FECYT - Ministeri de Ciència i Innovació i del projecte d'Excel·lència Severo Ochoa de l'ICMAB-CSIC