Els estudiants del Màster de Nanociència i Nanotecnologia de la UAB visiten l'exposició Matheroes a l'ICMAB

El dia 30 d'octubre de 2018, el grup d'estudiants de l'assignatura “State of the Art” del Màster de Nanociència i Nanotecnologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) (25 estudiants) amb el seu professor, Patxi Lopez-Barbera, van venir a veure l'exposició dels Matheroes: Supermaterials, els herois del futur. I no només això. Cinc investigadors que formen part del projecte els van presentar als 5 supermaterials:

En Mariano Campoy-Quiles, investigador al grup de “Nanostructured Materials for Optoelectronics and Energy Generation”, va explicar els superpoders de “Fotoenergia”, que representa el superheroi de la línia de recerca relacionada amb les cèl·lules solars, els materials fotònics i les bateries.

En Joffre Gutiérrez, investigador al grup de “Superconducting Materials and Large Scale Nanostructures” va explicar els superpoders de la “Superconductor”, el superheroi capaç de transportar l'electricitat sense pèrdues i de levitar quan es troba amb un imant.

En Ferran Macià, investigador al grup de “Laboratory of Multifunctional Thin Films and Complex Structures) va explicar els superpoders de la “Magnon”, el superheroi relacionat amb els materials magnètics, capaç de llegir la ment i de generar camps elèctrics.

La Núria Crivilllers, investigadora al grup de “Nanomol” va explicar els superpoders de la “ElectroWoman”, la superheroïna que representa els materials moleculars orgànics, flexibles i transparents, per al seu ús en l'electrònica, cèl·lules solars, o sensors.

Finalment, l'Anna Laromaine, investigadora al grup de “Nanoparticles and Nanocomposites Group”, va explicar els superpoders de la “Bionanocàpsula”, que representa la línia d'investigació de biomaterials, que inclou els materials per a administració de fàrmacs i per regeneració de teixits.

El seminari va començar amb Anna May Masnou, responsable de comunicació de l'ICMAB, que va presentar el projecte i als investigadors. Després del seminari, els estudiants van poder veure l'exposició al hall de l'Institut.

Vam rebre algunes opinions de l'exposició, per part d'alguns estudiants:

“The good think about MATHEROES is that they make science accessible to a non-expert public. We had the opportunity to listen to five researchers relating their research topics to superheroes, which was fun and interesting at the same time.”

“In general, the exposition and different talks provided by the ICMAB researchers were very interesting and original, presenting scientific advances as the heroes that we need to overcome the problems that we have today.”

“The general idea of preparing an informative exposition in order to reach younger students it is brilliant, in my humble opinion. The superhero topic and environment fit perfectly with the idea of science and top research. Nevertheless, even though the talks were very interesting, playful and entertaining, it was for the researchers inevitable to go a little bit too deep into their research lines. For master or bachelor students was good, but for high school students may be too dense to process and understand what is done.”

Les fotos de l'esdeveniment són a la Galeria

Share Button
Projecte finançat per:

Projecte finançat amb la col·laboració de la FECYT - Ministeri de Ciència i Innovació i del projecte d'Excel·lència Severo Ochoa de l'ICMAB-CSIC