Els Mathereos a Expominer 2018!

Els cinc herois animats amb aspecte de personatge de còmic van donar a conèixer els nous materials del futur creats per investigadors de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB) a l'exposició “Matheroes: supermaterials, els herois del futur“, present a la fira de Fira Barcelona, Expominer, dedicat als minerals, la joieria i els fòssils, que va tenir lloc entre el 9 i l' 11 de novembre a Montjuïc (Barcelona).

L'ICMAB tenia a Expominer un estand que comptava amb l'exposició dels Matheroes, i amb diferents tallers relacionats amb els materials superconductors, fotònics, i amb els minerals i la tècnica de difracció per a la seva caracterització.

A l'exposició “Matheroes: supermaterials, els herois del futur” es van donar a conèixer alsMatheroes, els nous superherois que presenten els materials del futur i ens explilquen per a què serveixen i com funcionen.

L'exposició i l'estand amb els tallers van tenir molt èxit, amb més de 500 participants, especialment nens i nenes entre 8 i 16 anys. Divendres,, 9 de novembre, va ser un dia especialment dedicat a les escoles, mentre que dissabte 10 i el diumenge 11, van ser dies més familiars, on els nens i nenes venien acompanyats de la seva família, ja siguin pares aficionats als minerals, avis o oncles.

A part de l'exposició i els tallers, l'ICMAB també va col·laborar a Expominer amb xerrades divulgatives relacionades amb la investigació que es porta a terme a l'Institut i els minerals: el quars, el bor, el color dels minerals, la radiació sincrotró o els minerals magnètics.

Per a més informació de l'esdeveniment, podeu consultar la notícia al web de l'ICMAB aquí.

Les fotos de l'esdeveniment les podeu mirar a la Galeria

Matheroes ha estat creada en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Share Button
Projecte finançat per:

Projecte finançat amb la col·laboració de la FECYT - Ministeri de Ciència i Innovació i del projecte d'Excel·lència Severo Ochoa de l'ICMAB-CSIC