Els “Matheroes” del Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) reben més de 18.400 visites des de la seva creació al 2018

  • Des de la seva creació, l'exposició "Matheroes" ha estat viatjant a diferents entorns en una llarga itinerància en què els herois han explicat com seran els materials del futur.
  • Més de 18.400 persones han visitat l'exposició i han participat a les activitats de "Matheroes".
  • "Matheroes" és un projecte de cultura científica dissenyat per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Des de la seva creació el juny de 2018 els "Matheroes: Supermaterials, els herois del futur "de l'ICMAB-CSIC han estat viatjant en una llarga itinerància a la que han donat conèixer de primera mà els nous materials que s'estan desenvolupant en l'actualitat gràcies a la investigació realitzada en el camp de Ciència de Materials. L'exposició ha estat exposada a l'ICMAB, a las Bibliotecas Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Barcelona i a la Biblioteca de Ponent de Sabadell, a ExpoMiner, al Centre Comercial Artea de Bilbao o a La Nit de la Recerca a Saragossa.

L'exposició ha estat dissenyada per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats amb l'objectiu de donar a conèixer les principals àrees de recerca de l'Institut de Ciència de Materials i de les noves aplicacions i productes, creats gràcies als avenços d'interès internacional sobre la recerca en la Ciència de Materials.

Les cinc àrees triades per a l'exposició estan representades per figures de superherois, explicant els seus superpoders basats en la recerca realitzada pels grups de l'ICMAB. Els protagonistes són: FotoEnergia, BioNanoCàpsula, ElectroWoman, Superconductor i Magnon.

En ella els visitants han pogut conèixer als nostres cinc herois, els Matheroes que, amb aspecte de personatge de còmic, ens han presentat poders sorprenents sorgits gràcies a la investigació realitzada a l'ICMAB.
A més, per ajudar a conèixer les propietats d'aquests Matheroes, a l'exposició s'han inclòs mostres dels nous materials i s'han realitzat experiències científiques demostratives i xerrades per ajudar a conèixer materials que semblen productes de ciència ficció però que són molt reals.

Al llarg d'aquests mesos, l'exposició ha estat present en diferents fòrums de divulgació científica i en centres culturals de proximitat per divulgar la seva tasca. S'han presentat a la Jornada de l'Associació Catalana de Comunicació Científica 2018, IV Trobada nacional de nanodivulgación – 10 alamenos 9 a Barcelona, Centre Comercial Artea (Leioa, Bilbao), Nit de la Recerca de Saragossa (CaixaForum Saragossa), a l'ICMAB, a ExpoMiner, a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona ia la Biblioteca de Ponent de Sabadell. A més, el projecte s'ha portat a diferents públics escolars a través del programa "Un investigador a l'aula" i gràcies a les visites didàctiques realitzades a l'ICMAB.

Més de 18.400 persones entre escolars i altres públics, han visitat l'exposició i participat en les diferents activitats i accions realitzades amb aquest projecte. A més, el projecte té continuïtat en línia a través del web https://matheroes.icmab.es/ donde está presentada toda la información generada por el proyecto.

Més Informació:

Inici


Anna May Masnou
935 801 853

Share Button

Matheroes

Projecte finançat per:

Projecte finançat amb la col·laboració de la FECYT - Ministeri de Ciència i Innovació i del projecte d'Excel·lència Severo Ochoa de l'ICMAB-CSIC