Els Matheroes es presentaran a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona aquest Nadal

  • “Matheroes" és un projecte de cultura científica dissenyat per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.
  • El projecte es presentarà del 10 de desembre al 7 de gener a la sala d'exposicions de la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte (Barcelona) 

El proper dia 10 de desembre es podrà començar a visitar l'exposició "Matheroes: Supermaterials, els herois del futur "de l'ICMAB-CSIC, en la qual es podrà conèixer de primera mà els nous materials que s'estan desenvolupant en l'actualitat a l'Institut en el camp de la Ciència de Materials i la Nanotecnologia.

Aquesta exposició ha estat dissenyada per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. Els visitants podran descobrir a cinc nous herois animats que, amb aspecte de personatge de còmic, ens presenten poders sorprenents sorgits gràcies a la investigació realitzada a l'ICMAB.

Aquests herois representen les principals àrees de recerca de l'Institut de Ciència de Materials i informen de noves aplicacions i productes, creats gràcies als avenços d'interès internacional sobre la recerca en la Ciència de Materials.

Per ajudar a conèixer les propietats d'aquests materials s'ha planejat realitzar una jornada amb experiències científiques demostratives. La data i el programa de la jornada encara està per definir, així com la data de la inauguració del projecte.

Les cinc àrees triades per a l'exposició estan representades per figures de superherois, explicant els seus superpoders basats en la recerca realitzada pels grups de l'ICMAB. Els protagonistes són: Fotoenergia, Bionanocàpsula, Electrowoman, Superconductor i Magnon.

Els superherois de l'exposició van acompanyats d'una explicació sobre el material de què estan compostos i les seves sorprenents propietats. L'exposició compta amb mostres reals del "supermaterial" i informació sobre les seves aplicacions actuals i futures.

L'exposició es podrà visitar del proper 10 de desembre al 7 de gener a la Sala d'Exposicions de la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte  (Carrer Provença 480, Barcelona), la biblioteca pública de Barcelona especialitzada en ciència.

Share Button
Projecte finançat per:

Projecte finançat amb la col·laboració de la FECYT - Ministeri de Ciència i Innovació i del projecte d'Excel·lència Severo Ochoa de l'ICMAB-CSIC