Els Matheroes es presentaran a la Biblioteca Ponent de Sabadell

  • "Matheroes" és un projecte de cultura científica dissenyat per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.
  • El projecte es pot veure des de l' 1 de febrer i fins a mitjans d'abril a la Biblioteca Ponent de Sabadell
  • El dia 29 de març, investigadors de l'ICMAB-CSIC, oferiran una visita guiada per a estudiants de primària

Des del passat 1 de febrer es pot veure a la Biblioteca Ponent de Sabadell, el projecte "Matheroes: Supermaterials, els herois del futur "de l'ICMAB-CSIC, on es pot conèixer de primera mà els nous materials que s'estan desenvolupant en l'actualitat a l'Institut en el camp de la Ciència de Materials i la Nanotecnologia.

Aquesta exposició ha estat dissenyada per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. A l'exposició, els visitants poden descobrir a cinc nous superherois que, amb aspecte de personatge de còmic, ens presenten poders sorprenents sorgits gràcies a la investigació realitzada a l'ICMAB.

Aquests superherois representen les principals àrees de recerca de l'Institut de Ciència de Materials i informen de noves aplicacions i productes, creats gràcies als avenços d'interès internacional sobre la investigació de la Ciència dels Materials.

Les cinc àrees triades per a l'exposició i els seus protagonistes són: materials per a l'energia sostenible, amb Fotoenergia, biomaterials per a aplicacions biomèdiques, amb Bionanocàpsula, materials per a l'electrònica molecular amb Electrowoman, materials superconductors, amb Superconductor i materials magnètics amb Magnon.

Els superherois de l'exposició van acompanyats d'una explicació sobre el material i les seves sorprenents propietats. L'exposició compta amb mostres reals del "supermaterial" i informació sobre les seves aplicacions actuals i futures.

El dia 29 de març, la Núria Crivillers i en Juan Luis García Pomar, investigadors de l'ICMAB-CSIC, i Anna May Masnou, responsable de Comunicació i Divulgació, donaran una conferència i una visita guiada per a una escola de primària que vindrà a visitar l'exposició.

L'exposició es pot visitar a la Biblioteca Ponent de Sabadell (Plaza Ovidi Montllor, 5, 08206 Sabadell, Barcelona). 

Share Button

Biblioteca Ponent

Projecte finançat per:

Projecte finançat amb la col·laboració de la FECYT - Ministeri de Ciència i Innovació i del projecte d'Excel·lència Severo Ochoa de l'ICMAB-CSIC