ELS PROTAGONISTES

Descobreix aquí a cadascun dels cinc MATHEROES

Bionanocàpsula

És una nanocàpsula biocompatible i biodegradable, per la qual cosa, pot viatjar per l'interior del nostre cos detectant/visualitzant i tractant/destruint malalties. És una ambulància a nivell molecular. Porta una capa protectora que protegeix els fàrmacs que porta dins contra agents que volen eliminar-los, però deixa difondre el fàrmac a través de la seva pell. Té poders luminiscents que li permeten fer-se visible dins del cos humà, i sensors que li permeten reconèixer els llocs on cal anar.

Magnon

Està fet d'un òxid magnètic i no metàl·lic, com el granat d'itri-ferro. Genera un camp magnètic al seu voltant, per la qual cosa els objectes metàl·lics se li enganxen al cos. Pot controlar la intensitat del seu camp, si així ho desitja.

ElectroWoman

És una molècula orgànica capaç de modificar les seves propietats en modificar la seva estructura, la qual cosa li confereix una gran versatilitat. Pot canviar la seva estructura electrònica i la seva geometria quan se li aplica un estímul extern, és un interruptor molecular. Té molta elasticitat i la capacitat de generar raigs. El seu vestit està format per una malla per adaptar-se a diferents superfícies, colors, etc.

Superconductor

Està fet d'un material ceràmic compost d'òxids d'itri, bari i coure. És bastant fràgil, però està suportat sobre una estructura en forma de capes molt resistent. El seu secret resideix que en la seva estructura cristal·lina alberga nanopartícules incrustades. Necessita baixes temperatures per funcionar, per això sempre està gelat.

Fotoenergia

Està feta de polímers orgànics, i la seva peculiar estructura a nivell nanomètric fa que posseeixi color estructural. Té una mà sempre calenta, i l'altra freda. La bateria interior està feta de ions inorgànics, de sodi, calci i magnesi, depèn de l'estació de l'any. Té un mesurador d'energia integrat, com si fos una bateria. Li agrada estar sempre al sol, no li agrada gens l'ombra.
Projecte finançat per:

Projecte finançat amb la col·laboració de la FECYT - Ministeri de Ciència i Innovació i del projecte d'Excel·lència Severo Ochoa de l'ICMAB-CSIC