Participa a l'Escape Virtual dels Matheroes per ajudar a aconseguir els ODS

"Matheroes: The Box" és un projecte de cultura científica dissenyat per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència i Innovació. L'objectiu del projecte és seguir promovent la cultura científica d'estudiants i joves i el seu interès per les carreres cientificotècniques, a més de visibilitzar la investigació i les professions en l'àmbit CTEM. Els participants de l'escape virtual hauran d'anar resolent reptes i desafiaments per adescobrir les coordenades dels Matheroes segrestats, i així ajudar a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Aquest projecte ha estat dissenyat per l' Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència i Innovació. El projecte va néixer al 2018, amb l'exposició de "Matheroes: Supermaterials, els herois del futur ", amb la qual es van donar a conèixer de primera mà els nous materials que estem desenvolupant actualment a l'ICMAB-CSIC gràcies a la recerca en el camp de Ciència de Materials.

Després de la bona acollida que va tenir el projecte, aquest any 2020 s'ha complementat l'exposició amb un escape virtual i unes guies didàctiques preparades especialment per al personal docent i els estudiants de secundària, batxillerat, formació professional i educació especial.

L'objectiu d'el projecte és seguir promovent la cultura científica d'estudiants i joves i el seu interès per les carreres cientificotècniques a més de visibilitzar la investigació i les professions en l'àmbit CTEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques).

Participar a l'Escape Virtual

Els participants de l'escape rebran la següent carta:

"Notícies d'última hora! Els Matheroes, que formen part de la Lliga de protecció dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), han estat capturats i tancats en una presó subterrània de parador desconegut que serà destruïda en només una hora. El segrest ha estat reivindicat per L'Esquadró Fosc, una organització criminal en contra dels ODS, responsable d'encarnar la majoria dels mals que afecten el nostre ecosistema, des de malalties fins al malbaratament energètic, la contaminació, o l'escalfament global.

Des de l' ICMAB, Institut de Ciència de Materials de Barcelona, seu dels Matheroes, es demana col·laboració ciutadana per ajudar al seu alliberament i trobar les coordenades de la presó. Recordeu, el nostre futur depèn d'ells!»

Els participants de l'escape virtual hauran d'anar resolent reptes i desafiaments per descobrir les coordenades dels Matheroes segrestats i així ajudar a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible impulsats per l'ONU.

L'escape virtual de "Matheroes: The Box" és una eina educativa gamificada basada en jocs i tècniques capaces de despertar emocions, motivar i afavorir l'atenció, suscitant la curiositat i facilitant l'aprenentatge de nous coneixements. L'escape virtual “Matheroes: The Box "estarà disponible en els propers mesos per jugar-hi de forma online o per descarregar els imprimibles del joc i jugar-hi de forma offline. Aquesta activitat estarà adaptada als diferents nivells educatius.

Els cinc superherois

Els 5 superherois animats, amb aspecte de personatge còmic són: FotoEnergia, BioNanoCàpsula, ElectroWoman, Superconductor i Magnon. Tots ells representen les principals àrees d'investigació de l'Institut de Ciència de Materials i informen de les noves aplicacions i productes en el camp dels materials per fer front als reptes de la societat de segle XXI en energia, electrònica, i salut.

Els centres educatius que vulguin participar al projecte hauran d'enviar un correu a educacion@esciencia.es i apuntar-se a aquest formulari

Share Button

Escape Virtual, FECYT, Matheroes

Projecte finançat per:

Projecte finançat amb la col·laboració de la FECYT - Ministeri de Ciència i Innovació i del projecte d'Excel·lència Severo Ochoa de l'ICMAB-CSIC